Dagelijks archief: mei 13, 2018

Korfbalvereniging Avereest 1/Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart – SDO 3

Korfbalvereniging Avereest 1/Peter Deen Makelaardij uit Dedemsvaart – SDO 3 uit Westerhaar 12 mei 2018

Nadat Avereest de erg warme uitwedstrijd tegen SDO had verloren met 17-10, was de thuisploeg vandaag erg gemotiveerd wel een goed resultaat neer te zetten. Voor Avereest mochten Joanne Wilbrink, Leanne Oostwoud, Robert Brunink en Stefan Wilbrink starten in de aanval. Kim Timmerman, Loysa Zweekhorst, Arjan de Graaf en Patrick Prinsen begonnen in de verdediging. Len Hooijer, Ilse Peters en Iris Scholing mochten eerst op de bank genieten van de zon. Zij kwamen er later in voor Arjan, Leanne en Kim.

Avereest begon erg goed, waarbij Stefan de score opende met een schot van afstand. Joanne maakte daarna met een doorloopbal de 2-0. Hierna konden SDO en Avereest om en om scoren, waarbij Patrick en Joanne de honneurs waarnamen voor Avereest. Patrick deed dit met een mooie wegtrekbal en Joanne met een soepel afstandsschot. Na dit intermezzo konden Loysa en Stefan van afstand scoren, maar de tegenstander wist dit ongedaan te maken door ook tweemaal van afstand te scoren. Vlak voor rust scoorden Arjan en Loysa van afstand, zodat Avereest met een mooie 8-4 voorsprong de rust in ging.

Na rust ging Avereest enthousiast door met scoren, Stefan deed dit met een mooi wegtrekballetje na een vreemd schot van Joanne. Leanne scoorde van afstand. SDO had in de rust waarschijnlijk te horen gekregen dat ze wat meer konden scoren, en dit deden ze dan ook drie keer achter elkaar. Met de 10-7 tussenstand leek de wedstrijd toch nog spannend te worden. Gelukkig wist Avereest wat het moest doen, Stefan en Len scoorden allebei tweemaal van afstand. Joanne maakte nog maar eens een doorloopbal en Patrick wist een wegtrekbal prachtig af te maken. Hierdoor stond Avereest op een comfortabele 16-7 voorsprong. Toen leek het of Avereest al bezig was met de derde helft, want SDO wist nog vijf keer te scoren. Robert was nog niet toe aan een drankje en wist ook nog tweemaal te scoren.